Graafketen CROW 500 Proof   Meer informatie

KLO

Voor en door de graafketen

Sinds 8 januari 2021 is het KLO een vereniging met als doelstelling het voorkomen van alle vermijdbare graafschade aan kabels en leidingen bij werkzaamheden in de grond.

Het KLO wil de doelstelling van de WIBON (Wet Informatie-uitwisseling Bovengrondse en Ondergrondse netten en netwerken) realiseren. Daarbij wordt de Richtlijn zorgvuldig grondroeren van initiatief- tot gebruiksfase – de CROW 500 – als richtsnoer toegepast. Via een ambitieus programma C5P (CROW 500 proof) wordt gewerkt aan een digitale applicatie waarmee elke partij in het graafproces in staat wordt gesteld te voldoen aan de CROW 500.

Ga met ons samen aan de slag om per 1 januari 2022 CROW 500-proof te zijn!

 

Naar C5P programma

   

Webinar C5P voor gemeentes

Webinar C5P voor netbeheerders

Webinar C5P voor grondroerders

 

 

Graafschade voorkomen we samen

Verhalen uit de graafketen

C5P voor en door gemeenten | Voorkom boetes en graafschades met C5P

C5P voor en door gemeenten | Voorkom boetes en graafschades met C5P

Webinar: 8 december 2022 - 15:00 uur

Experts van gemeenten Amersfoort, Rotterdam, Enschede, Oosterhout willen je graag helpen in het voorkomen van graafschades met C5P. Daarom nodigen we je uit voor het webinar op 8 december. Ben jij niet de juiste persoon, geef het dan vooral door.

Verder lezen
 
Online vragenuur over het voorkomen van graafschades

Online vragenuur over het voorkomen van graafschades

We houden regelmatig online vragenuurtjes voor iedereen die graafschades wil voorkomen. Schroom niet en stel al je vragen aan onze deskundigen. We helpen je graag verder.

 

Verder lezen
 
Webinar C5P voor grondroerders (terugkijken)

Webinar C5P voor grondroerders (terugkijken)

Experts van de grondroerders Hurkmans en Baas BV vertellen in een speciaal webinar waarom zij meedoen aan het C5P programma en de C5P app en wat dit overlevert voor hen als grondroerder.

Verder lezen
 

C5P programma

Is jouw organisatie voor 2022 CROW 500 proof?

Samen met de wetgever en toezichthouder zetten we ons als KLO in om de graafketen CROW 500 proof te maken. Dit doen we door het geven van inzicht, het delen van goede voorbeelden, door van elkaar te leren tijdens stages en door bedrijven in de spiegel te laten kijken met behulp van audits. Doe mee en werk  ook voor 1 januari 2022 conform de richtlijn CROW 500!

 

Lees meer over CROW 500

Vragenuur CROW500 & C5P

 

Onze deelnemers

Bekijk alle deelnemers