Graafketen CROW 500¬†Proof   Meer informatie

C5P whitepaper

Samen implementeren van de CROW500

De CROW500 is de richtlijn waar de toezichthouder de uitvoerende partijen op toetst. De CROW500 is ook een nieuwe manier van samenwerken om als keten te voldoen aan de wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken (WIBON). C5P gaat nog een stap verder en vertaalt de richtlijn naar implementatie.

C5P staat voor CROW 500 proof en is de ketensamenwerking van de graafketen om zorgvuldig te graven en als keten te voldoen aan de CROW500. De C5P ketensamenwerking bestaat uit een expert team om kennis te delen en een applicatie om digitaal samen te werken.

Digitaal samenwerken met de C5P app

De applicatie volgt het proces van de CROW500. Het helpt de partijen om CROW500 te implementeren in de eigen organisatie. Het helpt ook de keten om samen in de keten om conform de CROW500 te werken. De applicatie gebruik je als keten, niet als individuele organisatie. Dit heeft een aantal enorme voordelen voor iedereen die meedoet.

 •  Digitale begeleiding in het uitvoeren van projecten conform de CROW500
 •  Goed overdragen van informatie is geregeld conform de CROW500
 •  Je werkt altijd op basis van de nieuwe inzichten en eisen conform de CROW500

C5P maakt de stap van CROW500 richtlijn naar implementatie

Een unieke applicatie

CROW500 gaat over informatie delen. C5P is een tool om informatie te verzamelen en geschikt te maken voor elke volgende in de graafketen. Degene aan de sleuf krijgt daardoor alleen de informatie die voor hem / haar bestemd is. Geen dikke dossiers aan informatie, maar specifiek geselecteerd.

Uniek is dat er een applicatie is door de hele keten wordt gebruikt. Dat betekent dat het uitgangspunt voor alle projecten gelijk is. Dat is natuurlijk een enorm voordeel omdat daarmee de verschillen tussen projecten, opdrachtgevers  en opdrachtnemers minder wordt. Het doel van de C5P app is dat het helpt met de samenwerking en het handmatige administratieve proces minimaliseert. Daar is het C5P team continu mee bezig en het gaat dus steeds sneller. Op dit moment zijn medium projecten al in 5 – 10 minuten op te voeren. Het is daarnaast een wendbaar en flexibel systeem waardoor het echt te gebruiken is in allerlei situaties:

 •  Voor alle vormen contracten en verschillende processen
 •  Voor grote projecten (15km tracé) en kleine projecten (huisaansluitingen)
 •  Gedeelde database met risico’s en maatregelen die ook specifiek te maken zijn voor jouw project
 •  Ook (project) specifieke risico’s en maatregelen kan je opnemen
 •  Altijd data kunnen exporteren naar PDF en excel
 •  Altijd data kunnen importeren vanuit excel, waardoor ook risico inventarisaties van andere systemen opgenomen kan worden

C5P is een wendbaar en flexibel systeem voor alle vormen contracten en project omvang

Een uniek expert team

Uniek aan de C5P applicatie is het expert team met specialisten uit de sector. Dat team bestaat uit experts van allerlei organisaties uit de graafketen met de drive om samen te verbeteren. Via het expert team en KLO kom je in contact met andere organisaties met dezelfde vragen en kan je elkaar helpen.

 •  Voor en door de keten; gedreven door proactive experts
 •  Breed draagvlak met afvaardiging uit gemeenten, netbeheerders en grondroerders
 •  Frequente online bijeenkomsten; wekelijkse meeting met expert team
 •  Impact op de applicatie; in sprints van 3 weken worden wijzigingsverzoeken behandelt

Kom in contact met andere organisaties met dezelfde vragen en help elkaar

Doe ook mee

Geïnteresseerd en overweeg je mee te doen met C5P? Meld je dan hier gelijk aan.

Aanmelden voor C5P

Aanmelden vragenuur