Toolbox netbeheerders
Op deze pagina vind je praktische informatie die je vanuit de rol van netbeheerder kunt gebruiken om volgens de CROW500 te werken.
Één op de vijf graafschades in Nederland ontstaat in het kader van rioleringswerkzaamheden. De graafschades leidden tot extra overlast, herstelkosten en soms zelfs gevaar. Deze publicatie biedt inzicht in de oorzaken van graafschade bij uitgebreide rioleringswerkzaamheden.
Het voorkomen van graafschade kan alleen door een goede samenwerking in de keten. De Check & Go kaarten helpen je daarbij. Geef voor de fase van jouw werk aan dat je conform de Richtlijn zorgvuldig grondroeren (CROW 500) hebt gewerkt. Met jouw input geef je groen licht aan de verantwoordelijke voor de volgende fase. KLO (12 pagina's).
Wat te doen bij schade aan kabels en leidingen? Flyer Cumula (2 pagina's).
Op de Keetkaart van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur vind je de onderdelen die verplicht aanwezig moeten zijn op de graaflocatie. Van de leverinformatie tot aan de detailkaarten. RDI (1 pagina).
Stappenplan CROW 500 voor de initiatiefnemer (2 pagina's).
Een korte strip maakt duidelijk welke fases er zijn in het graafproces en waar je op moet letten. CROW (1 pagina).
Artikel in Grondig over de rol van de hoofdaannemer in de CROW 500. Cumula (3 pagina's).
Updates van de WIBON, 2018 en 2019. (1 pagina).
Notitie van het KLO over de doorlooptijd bij het verwerken van nieuwe of gewijzigde liggingsgegevens. (9 pagina's).

Video's over veilig graven
In een zestal filmpjes vertellen collega's uit de graafketen hoe de KLIC je vakmanschap vergroot. De filmpjes zijn in 2016 geproduceerd door Agentschap Telecom en zijn gekoppeld aan de Keetkaart. De video's zijn te zien op het YouTube kanaal van Rijksinspectie Digitale Infrastructuur.
