Terug naar Nieuws

Speel GO KL!C

30-03-2020 20:10
Verhalen uit de keten

Zo snel mogelijk een kabel- en leidingtracé aanleggen en daarbij zoveel mogelijk belemmeringen zoals vorstverlet en graafschade oplossen. Durf jij de uitdaging aan? Speel samen met familie, vrienden en collega’s het kaartspel Go KL!C dat GOconnectIT  voor de graafketen heeft ontwikkeld.  


Simone Wismans is werkzaam als Marketing & Communicatie manager bij GOconnectIT en vertelt: “Bij GOconnectIT zijn we dol op spelletjes spelen. Als afdeling Marketing en Communicatie waren we het er unaniem over eens dat wij zelf een spel wilden ontwikkelen gerelateerd aan de branche. Als IT-bedrijf zijn we helemaal voor digitale transformatie, maar een ouderwetse, offline spelletjesavond met familie, vrienden en collega’s is natuurlijk ook erg gezellig. Ons idee hebben we vorig jaar samen met professionals uit de graafketen uitgewerkt naar een prototype. We hebben het spel vervolgens ontzettend vaak gespeeld! Op kantoor, in de kroeg, thuis en in de bouwkeet. Feedback en suggesties hebben we verwerkt en eind november hadden we de spellen in huis. Inmiddels ligt het in verschillende bouwketen, kantoren en bij mensen thuis.”


Hoe werkt het?

GO KL!C is een gezelschapsspel, waarbij spelers (grondroerders) vier tracés leggen, alleen of in teams (aannemerscombinaties). Het doel is om zo snel mogelijk kabel- en leidingtracés aan te leggen en belemmeringen zoals vorsverlet en graafschade op te lossen. Uiteraard mag er pas gegraven worden met een geldige KLIC-melding!


Bewustwording creëren

Simone: “Met dit spel willen we bijdragen aan het voorkomen van graafschade door een stukje bewustwording te creëren. Zo hebben we in het spel de KLIC-melding en de Eis-voorzorgmaatregel verwerkt. Om tracés aan te mogen leggen, moet iedere speler een (geldige) KLIC kaart op tafel hebben liggen. Wil je een leiding met een gevaarlijke inhoud leggen? Dan moet je verplicht de kaart ‘Eis voorzorgmaatregel afgehandeld’ spelen. Tot slot: dit spel speel je samen, het voorkomen van graafschade doe je ook samen. We vinden het belangrijk dat iedereen in de graafketen zijn verantwoordelijkheid pakt. Samen kunnen we graafschade voorkomen.”

Lijkt het je leuk om het spel ook te spelen? Stuur dan een e-mail naar de Marketing & Communicatie afdeling van GOconnectIT: marketing@goconnectit.nl