Terug naar Nieuws

Kirsten van Hal studeert af bij KLO

10-02-2021 13:43
Nieuwsbericht

Kirsten gaat bij ons afstuderen als communicatieadviseur, hieronder stelt zij zichzelf voor. 


Hoi! Ik ben Kirsten van Hal, 23 jaar oud, vierdejaarsstudent Communicatie aan Avans Hogeschool Breda en vanaf februari loop ik mijn afstudeerstage binnen de verenging ‘’Kabel en Leiding Overleg’’ via Brabant Water. Aan het einde van dit schooljaar hoop ik mijn diploma te mogen ontvangen en mezelf communicatieadviseur te noemen! Maar voor het zover is wil ik mezelf even voorstellen, zo leren jullie mij beter kennen.

 

Waarom een stage in de graafketen?

Voor de opleiding Communicatie aan Avans Hogeschool Breda heb ik Marketing & Communicatie gestudeerd op het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd over interne communicatie, externe communicatie, sociale media beheer, psychologie, bestuurskunde en pers en media. Ik houd ontzettend veel van een uitdaging en van het verkrijgen van kennis over allerlei vakgebieden. Na twee stages in de retailmarkt en bij een gemeente lijkt het mij dan ook erg interessant om nieuwe kennis op te doen in de graafketen. Op dit gebied ben ik echt nog een groentje en ben ik benieuwd hoe de communicatie onderling verloopt, hoe jullie jullie doelen bereiken en of dit weer op een andere manier wordt aangepakt dan bij bijvoorbeeld een gemeente. 

 

Wat is de opdracht?

Op dit moment is het contact met de kritische massa van de graafketen niet optimaal, ze wordt niet bereikt tot in de haarvaten. Hierdoor komen de praktische doelen van het KLO in gevaar. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat mijn advies het KLO helpt om wél tot in de haarvaten van de graafketen door te dringen. De komende twintig weken zal ik alles op alles zetten om de volgende vraag te beantwoorden: ‘Hoe kan de inzet van communicatiemiddelen het commitment binnen de graafketen vergroten en de kritische massa tot in de haarvaten bereiken, waardoor deze meegenomen wordt in de gedachte van het KLO en op de hoogte is van alle inspanningsverplichtingen CROW500 en de inhoud van het instrument?’

 

Hoe zou je jezelf beschrijven?

Als een kameleon. Waar ik ook ben, ik kan me altijd aanpassen en mee laten voeren door de mensen om mij heen. Dit maakt samenwerken ook heel erg prettig. Omdat ik de mooie lengte van 1.86m heb, vergelijk ik mezelf ook vaak met een giraffe. Als ik naar een concert ga, kan ik tenminste alles goed zien. Vaak word ik door anderen omschreven als aardig, meelevend en ambitieus. Als iemand dit zegt begin ik al te blozen, maar zulke complimenten zijn ontzettend tof!

 

Is Brabantse gezelligheid écht zo gezellig?

Jazeker! Ik kom uit Drunen, een plaatsje vlak bij de Efteling. Daarom geloof ik ook nog in sprookjes. Ook is Brabant zo gezellig omdat mijn dweilorkest Sterruk Werruk vaak te horen is in alle kroegen van de provincie. Inmiddels spelen we al 11 jaar samen als band en sommige van ons zaten 12 jaar geleden al bij elkaar in de jeugdraad. Omdat ik met mijn dwarsfluit de muis tussen de olifanten in het orkest was, heb ik later besloten om trompet te gaan spelen.

 

Als je communicatie studeert ben je zeker goed in praten?

Ik kan heel goed praten, maar gelukkig ook goed luisteren! Omdat eten ook een van mijn hobby’s is, ga ik vaak met mijn vriend en vrienden naar restaurants of biercafé’s. Dan kan ik én veel praten én eten, de perfecte combinatie. En welk eten? Dat maakt niet uit, ik ben dol op alle soorten keukens die er zijn. Heb ik een voorkeur? Een tapasrestaurant of sushibar waar je onbeperkt kunt eten zijn toch wel mijn favorieten.

 

Hopelijk hebben jullie een iets beter beeld van mij gekregen. Voor het communicatievraagstuk zal ik met een passend advies komen. Voor ik een advies kan opstellen heb ik wel jullie hulp nodig. Alle kennis en kunde ligt bij jullie, daarom zal ik er later een beroep op doen. Afstuderen kan ik niet alleen, daar heb ik jullie hulp bij nodig!