Terug naar Nieuws

Ministerie vraagt graafsector om extra zorgvuldigheid bij graafwerkzaamheden

21-03-2020 09:47
Nieuwsbericht
Wees extra zorgvuldig bij graafwerkzaamheden. Dat is de oproep van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan alle bedrijven en organisaties die graafwerkzaamheden uitvoeren.


De Nederlandse overheid heeft extra maatregelen getroffen in de strijd tegen het COVID-19 virus. Onder deze maatregelen vallen de sluiting van scholen en opvang en de oproep om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Deze maatregelen hebben tot gevolg dat onze telecommunicatie infrastructuur een nog belangrijke rol gaat vervullen dan dat het al deed. De telecomverbindingen worden zwaarder belast en zijn een cruciale spil voor iedereen die vanuit huis werkt.


Voorkomen van graafschade cruciaal

In deze situatie is het voorkomen van graafschade van cruciaal belang. Het is belangrijker dan ooit dat opdrachtgevers, netbeheerders, grondroerders en feitelijke gravers volgens de WIBON en de Richtlijn CROW500 werken.


Brief

In de brief die door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is verstuurd, staan een aantal afgesproken procedures, aangevuld met een expliciet toetskader. Aan de sector het dringende verzoek om deze op te volgen en om in deze tijd extra zorg aan de graafwerkzaamheden te besteden. Het stilleggen van graafwerkzaamheden om zo graafschade te voorkomen, heeft gezien de economische schade voor de sector niet de voorkeur.


Animatie

Graafschade voorkomen is nu belangrijker dan ooit! Daarom heeft GoconnectIT de brief vertaald naar een animatie. De animatie is gemaakt voor de mensen in het veld en focust zicht op de grondroerder. Bekijk hier de animatie: https://player.vimeo.com/video/407525143 


Download hieronder de brief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat: