Terug naar Nieuws

“Graafschades vaak gevolg van gebrek aan samenwerking”

15-01-2024 16:54
Nieuwsbericht

“Er is meer samenwerking nodig om het aantal graafschades te verminderen.” Dat zegt René Frinks (secretaris van het Kabel en Leiding Overleg) in de jongste uitgave van het zakenblad Insights. Kern is dat niet alleen de grondroerders verantwoordelijk zijn om graafschades te voorkomen, maar de gehele graafketen: van opdrachtgever tot uitvoerder.

 Het Kabel en Leiding Overleg verbindt alle partijen die bij graafwerk betrokken zijn. Frinks: “Allemaal streven zij naar minder graafschades, maar elke branche heeft haar eigen motivatie. De grondroerder wil onder meer dat alle medewerkers ’s avonds veilig thuiskomen. De netbeheerder wil dat alle kabels en leidingen op de goede plek liggen en zijn netten in stand houden. De beheerder van de openbare ruimte wil dat niets met de omgeving gebeurt en alles volgens planning verloopt.”

Uitbreiding KLO

“‘Als partijen goed samenwerken en alle informatie delen, kunnen we veel graafschade voorkomen en is het werk sneller klaar.” Reden voor het KLO om te zoeken naar uitbreiding met organisaties zoals waterschappen, hoveniers, Rijkswaterstaat en provincies.

Lees het artikel online > https://goomedia.digitaal-magazine.nl/insights-van-vulpen/minder-graafschades of lees de andere verhalen van onder andere CROW, KIWA, Mijn Aansluiting en aannemer Van Vulpen