Terug naar Nieuws

C5P voor en door gemeenten | Voorkom boetes en graafschades met C5P (terugkijken)

29-11-2022 10:06
Verhalen uit de keten

Experts van gemeenten Amersfoort, Rotterdam, Enschede, Oosterhout willen je graag helpen in het voorkomen van graafschades met C5P. Kijk wat zij te vertellen hebben.


Op dit moment zijn graafschades in Nederland een steeds groter wordend probleem. Sinds 1 januari dit jaar handhaaft de toezichthouder, Rijksdienst Digitale Infrastructuur, steeds scherper en gebruikt daarbij de CROW500 richtlijn als invulling van de WIBON. Een gevolg is dat verschillende gemeenten hebben al boetes en reprimandes gekregen omdat ze de zaken niet voldoende op orde hadden.


Verschillende gemeenten hebben al boetes en reprimandes gekregen

Om gemeenten en de rest van de keten te helpen is het Kabel- en Leiding Overleg (KLO) samen met de graafketen het CROW 500 Proof (C5P) programma gestart. Het KLO is de organisatie die zich bezighoudt met het voorkomen van graafschades. Het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen (GPKL) is een van de leden van het KLO en levert met Berry Kok een van de bestuursleden. Het programma bestaat uit een expert team, audit team en een digitale applicatie. De digitale applicatie is een samenwerking tussen de graafketen, het KLO en KE-chain.


De C5P app is anders omdat het een applicatie is van het KLO, wij bepalen het zelf

Dit jaar zijn de eerste gemeenten operationeel gestart met de digitale applicatie. De betrokken experts in het programma zijn enthousiast over C5P programma. Tijdens dit webinar delen we graag de mogelijkheden en kansen van C5P. We gaan dan verder in op de uitdagingen als gemeente om te voldoen aan de CROW500 richtlijn en de ervaringen van de betrokken gemeenten.

 

Daarom nodigen we jou ook uit om het webinar terug te kijken.

Denk en doe ook mee! En vergeet deze link niet door te sturen naar je collega’s.

Webinar terugkijken

 

Hartelijke groet!

 

Berry Kok (KLO & GPKL)

Robert Hulsman (Gemeente Amersfoort)

Jaap Batenburg (Gemeente Enschede)

Willem Stolk (Gemeente Rotterdam)

Alex Luiken (Gemeente Oosterhout)

Joost Schut (KE-chain)