Veel gestelde vragen over de C5P-app


Die keuze kan je deels zelf maken. De insteek vanuit de CROW 500 en het C5P expertteam is dat er per initiatief een project in de app opstart. De initiatiefnemer is degene die budgettair verantwoordelijk is.

De app biedt de mogelijkeheid voor het registreren van graafschades en afwijkingen. Dit moet echter ook nog steeds worden gemeld aan het Kadaster. In de toekomst willen we dit aan elkaar koppelen, maar zover is het nog niet.

De app biedt ruime mogelijkheden voor het maken van exports naar Excel. Maar ook voor het importeren van Excels naar de app

Er is een knowledge base met instructie film en er is een uitgebreide handleiding.

De netbeheerder die aangesloten zijn bij C5P hebben toegang tot de app. Als de netbeheerder met de app werkt, kunnen zij de aannemers waar ze mee werken (gratis) toegang verlenen. De betaling van het gebruik van de app ligt bij de initiatiefnemers. 

Voor 2022 en 2023 is dit een vast bedrag voor het hele jaar, onafhankelijk van het gebruik.

De handleiding van C5P en filmpjes over het gebruik van C5P vind je in de KE-chain knowledge base. De app wordt als heel intuïtief ervaren door mensen die de CROW500 goed begrijpen. Voor mensen die de CROW500 zelf nog niet goed begrijpen, wordt geadviseerd om eerst uitleg over de CROW500 te verzorgen. 

Dat moet nog worden bepaald. Dit wordt mede bepaald door het KLO.

Een nieuwe gemeente, netbeheerder of andere partij die C5P gaat gebruiken, kan een eigen keyuser aanwijzen. Deze key user(s) kan zelf nieuwe gebruikers aanvragen. Ke-chain autoriseert vervolgens die gebruiker binnen maximaal 3 werkdagen.

Ja, het is een webapplicatie. Dat betekend dat je met elke webbrowser en hulpmiddel bij deze informatie kan. Het gaat om veel informatie, dus het is het makkelijkst om met een laptop of desktop met de applicatie te werken. 

KLO is de eigenaar an de app. Dus de keten is dus zelf eigenaar. Echt voor en door de graafketen. De app is gemaakt op basis van het KE-chain platform.

De initiatiefnemers dragen de kosten voor het gebruik en faciliteren de applicatie aan de keten.

De app werkt met elke moderne webbrowser, onafhankelijk van het besturingssysteem.

Op deze website staan onder het kopje CROW 500 proof (C5P) diverse toolboxen. De handleiding van C5P en filmpjes over het gebruik van C5P vind je in de KE-chain knowledge base

De C5P app beschikt over een standaard lijst van risico's die door het expertteam is opgesteld en wordt bijgehouden. Daarnaast is er ook ruimte om andere risico's en maatregelen toe te voegen.