Terug naar Verhalen uit de keten

Speel GO KL!C

Speel GO KL!C
Gepubliceerd op:
Grondroerders Initiatiefnemers Netbeheerders Opdrachtgevers

Zo snel mogelijk een kabel- en leidingtracé aanleggen en daarbij zoveel mogelijk belemmeringen zoals vorstverlet en graafschade oplossen. Durf jij de uitdaging aan? Speel samen met familie, vrienden en collega’s het kaartspel Go KL!C dat GOconnectIT  voor de graafketen heeft ontwikkeld.  

Simone Wismans is werkzaam als Marketing & Communicatie manager bij GOconnectIT en vertelt: “Bij GOconnectIT zijn we dol op spelletjes spelen. Als afdeling Marketing en Communicatie waren we het er unaniem over eens dat wij zelf een spel wilden ontwikkelen gerelateerd aan de branche. Als IT-bedrijf zijn we helemaal voor digitale transformatie, maar een ouderwetse, offline spelletjesavond met familie, vrienden en collega’s is natuurlijk ook erg gezellig. Ons idee hebben we vorig jaar samen met professionals uit de graafketen uitgewerkt naar een prototype. We hebben het spel vervolgens ontzettend vaak gespeeld! Op kantoor, in de kroeg, thuis en in de bouwkeet. Feedback en suggesties hebben we verwerkt en eind november hadden we de spellen in huis. Inmiddels ligt het in verschillende bouwketen, kantoren en bij mensen thuis.”

Hoe werkt het?

GO KL!C is een gezelschapsspel, waarbij spelers (grondroerders) vier tracés leggen, alleen of in teams (aannemerscombinaties). Het doel is om zo snel mogelijk kabel- en leidingtracés aan te leggen en belemmeringen zoals vorsverlet en graafschade op te lossen. Uiteraard mag er pas gegraven worden met een geldige KLIC-melding!

Bewustwording creëren

Simone: “Met dit spel willen we bijdragen aan het voorkomen van graafschade door een stukje bewustwording te creëren. Zo hebben we in het spel de KLIC-melding en de Eis-voorzorgmaatregel verwerkt. Om tracés aan te mogen leggen, moet iedere speler een (geldige) KLIC kaart op tafel hebben liggen. Wil je een leiding met een gevaarlijke inhoud leggen? Dan moet je verplicht de kaart ‘Eis voorzorgmaatregel afgehandeld’ spelen. Tot slot: dit spel speel je samen, het voorkomen van graafschade doe je ook samen. We vinden het belangrijk dat iedereen in de graafketen zijn verantwoordelijkheid pakt. Samen kunnen we graafschade voorkomen.”

Lijkt het je leuk om het spel ook te spelen? Stuur dan een e-mail naar de Marketing & Communicatie afdeling van GOconnectIT: marketing@goconnectit.nl 

Meer informatie:

Bekijk ook

Zicht op Toezicht

Zicht op Toezicht

Coronatijd

Een broeikas voor toezicht die meer is dan alleen een disciplinerende macht.

Een verslag van het nalevingstoezicht in coronatijd betreffende de Eis-voorzorgsmaatregelen.

 

Geschreven door:

Harry Nijland,

senior-inspecteur toezicht

 

 

 

Verder lezen
Gebruikers nauw bij KLIC betrokken

Gebruikers nauw bij KLIC betrokken

KLIC is over van raster naar vector. Een stuk gebruikersvriendelijker. Wist je dat gebruikers altijd nauw bij KLIC betrokken zijn? Fuat Akdeniz van het Kadaster vertelt er meer over.

Verder lezen
Graafschades bij Baas B.V. drastisch gedaald

Graafschades bij Baas B.V. drastisch gedaald

Investeer in gedragsverandering. Dat is het recept om graafschades te voorkomen. Baas B.V. wist zo de schades met maar liefst 10,5 procent te verminderen. Regiodirecteur André Hooijmaijers van Baas B.V. legt uit hoe ze dit hebben gedaan.

Verder lezen