Graafketen CROW 500¬†Proof   Meer informatie
Terug naar Verhalen uit de keten

C5P voor en door gemeenten | Voorkom boetes en graafschades met C5P (terugkijken)

C5P voor en door gemeenten | Voorkom boetes en graafschades met C5P (terugkijken)
Gepubliceerd op:
Gemeentes Initiatiefnemers Opdrachtgevers Webinar

Experts van gemeenten Amersfoort, Rotterdam, Enschede, Oosterhout willen je graag helpen in het voorkomen van graafschades met C5P. Kijk wat zij te vertellen hebben.

Op dit moment zijn graafschades in Nederland een steeds groter wordend probleem. Sinds 1 januari dit jaar handhaaft de toezichthouder, Rijksdienst Digitale Infrastructuur, steeds scherper en gebruikt daarbij de CROW500 richtlijn als invulling van de WIBON. Een gevolg is dat verschillende gemeenten hebben al boetes en reprimandes gekregen omdat ze de zaken niet voldoende op orde hadden.

Verschillende gemeenten hebben al boetes en reprimandes gekregen

 

Om gemeenten en de rest van de keten te helpen is het Kabel- en Leiding Overleg (KLO) samen met de graafketen het CROW 500 Proof (C5P) programma gestart. Het KLO is de organisatie die zich bezighoudt met het voorkomen van graafschades. Het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen (GPKL) is een van de leden van het KLO en levert met Berry Kok een van de bestuursleden. Het programma bestaat uit een expert team, audit team en een digitale applicatie. De digitale applicatie is een samenwerking tussen de graafketen, het KLO en KE-chain.

De C5P app is anders omdat het een applicatie is van het KLO, wij bepalen het zelf

 

Dit jaar zijn de eerste gemeenten operationeel gestart met de digitale applicatie. De betrokken experts in het programma zijn enthousiast over C5P programma. Tijdens dit webinar delen we graag de mogelijkheden en kansen van C5P. We gaan dan verder in op de uitdagingen als gemeente om te voldoen aan de CROW500 richtlijn en de ervaringen van de betrokken gemeenten.

 

Daarom nodigen we jou ook uit om het webinar terug te kijken.

Denk en doe ook mee! En vergeet deze link niet door te sturen naar je collega’s.

Webinar terugkijken

 

Hartelijke groet!

 

Berry Kok (KLO & GPKL)

Robert Hulsman (Gemeente Amersfoort)

Jaap Batenburg (Gemeente Enschede)

Willem Stolk (Gemeente Rotterdam)

Alex Luiken (Gemeente Oosterhout)

Joost Schut (KE-chain) 

Meer informatie:

Bekijk ook

Online vragenuur over het voorkomen van graafschades

Online vragenuur over het voorkomen van graafschades

In 2022 hielden we regelmatig online vragenuurtjes voor iedereen die graafschades wil voorkomen. Schroom niet en stel al je vragen aan onze deskundigen. We helpen je graag verder.

 

Verder lezen
Webinar C5P voor grondroerders (terugkijken)

Webinar C5P voor grondroerders (terugkijken)

Experts van de grondroerders Hurkmans en Baas BV vertellen in een speciaal webinar waarom zij meedoen aan het C5P programma en de C5P app en wat dit overlevert voor hen als grondroerder.

Verder lezen
Webinar C5P voor netbeheerders (terugkijken)

Webinar C5P voor netbeheerders (terugkijken)

Twee experts van de netbeheerders Brabant Water en Evides vertellen in een speciaal webinar waarom zij meedoen met het C5P programma en de C5P app en wat C5P voor hen als netbeheerder oplevert.

Verder lezen