Graafketen CROW 500 Proof   Meer informatie
Terug naar Nieuwsberichten

In Memoriam: Henk de Koning

In Memoriam: Henk de Koning
Gepubliceerd op:

Op 13 september bereikte ons het droeve bericht dat mr. Henk de Koning is overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek, maar heeft zich desondanks tot het laatste moment voor onze vereniging ingezet.

Henk werkte zijn hele leven als secretaris in de infrasector. Hij begon zijn carrière in 1988 bij de Vereniging Ondernemers Kabelwerken. Daarna werkte hij voor de Vereniging van Aannemers Grond-, Weg- en Waterbouw (VAGWW) en de branchevereniging voor funderingswerken NVAF.

Na zijn pensioen keerde hij terug bij het onderwerp van zijn eerste baan, de kabelwerken. Deze keer als secretaris van het Kabel en Leiding Overleg (KLO). Sinds juni 2019 ondersteunde hij de voorzitter bij het voorbereiden van de vergaderingen en hielp hij bij de implementatie van de CROW 500. Daarnaast werkte hij voor het bestuur van MKB INFRA.

We zullen zijn plichtsbesef, alertheid, juridische deskundigheid, zijn vriendschap en vooral zijn droge humor niet vergeten.

Het KLO wenst zijn vrouw Rosina, kinderen en overige naasten veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Meer informatie:

Bekijk ook

"Graafschades met 10% verminderen"

"Graafschades met 10% verminderen"

Grondroerders, netbeheerders en beheerders van de openbare ruimte willen het aantal graafschades met minimaal tien procent verminderen. Dat stelden zij in september vast tijdens de ledenvergadering van het Kabel en Leiding Overleg (KLO), de vereniging van koepel- en brancheorganisaties die aan de ondergrondse infrastructuur werken. De leden komen vijf keer per jaar bijeen. Gisteren bespraken zij in het kantoor van Gasunie in Groningen een nieuw strategisch plan om de samenwerking in de graafketen te bevorderen. 

Verder lezen
Liander stopt met 'witte' elektriciteitskabel

Liander stopt met 'witte' elektriciteitskabel

 Netbeheerder Liander is per direct gestopt met het gebruik van ‘witte’ elektriciteitskabels omdat die in de praktijk te veel lijken op waterleidingen. Hierdoor kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. Er ligt al voor enkele kilometers van deze kabel in de grond, door heel het Liander-gebied. Grondroerders wordt verzocht om bij twijfel contact op te nemen met het schadepreventieteam van Liander (de contactgegevens staan in de KLIC-informatie).

Verder lezen
Record oriëntatieverzoeken

Record oriëntatieverzoeken

Steeds meer aannemers, ontwerpers en initiatiefnemers oriënteren zich op de ondergrond voordat ze hun plannen definitief maken. In oktober kreeg het Kadaster een recordaantal van 19.668 oriëntatieverzoeken. Daarmee staat de teller voor dit jaar op ruim 153.000. Dit meldt Patrick Mulder, medewerker Operationeel Informatie Management van het Kadaster.

Verder lezen