Terug naar Nieuwsberichten

Demonstratie C5P-App

Demonstratie C5P-App
Gepubliceerd op:

Om alle partijen in de graafketen te ondersteunen bij het naleven van de regelgeving CROW 500 heeft KLO (de graafketen) een App ontwikkeld die de gebruiker in de diverse rollen meeneemt in het volledige CROW 500 proces van initiatief tot evaluatie.

Alle partijen dienen vanaf 1 januari 2017 te werken conform de ‘Richtlijn zorgvuldig grondroeren van initiatief- tot gebruiksfase’, de CROW 500. Om naleving van de richtlijn een stimulans te geven heeft KLO op 11 november 2019 een seminar georganiseerd. Tijdens dit seminar is door toezichthouder Agentschap Telecom, 1-1-2022 als nieuwe deadline gesteld om aan de richtlijn te voldoen. Toch is het aantal graafschades is in 2020 opnieuw substantieel gestegen. Naleving van de richtlijn laat nog steeds te wensen over.  

Om alle partijen in de graafketen te ondersteunen bij het naleven van de regelgeving heeft KLO (de graafketen) een App ontwikkeld die de gebruiker in de diverse rollen meeneemt in het volledige CROW 500 proces van initiatief tot evaluatie.

Het prototype van de C5P-App is intussen getest. Binnenkort start de pilotfase, deze loopt tot einde dit jaar. In deze fase wordt de C5P-App in de praktijk getest en verder verbeterd om op 1 januari 2022 ter beschikking te worden gesteld aan de graafketen. Voor de in mei startende pilotfase vragen wij nog deelnemers. Gemeenten, netbeheerders en grondroerders zijn hierbij uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden kan via info@kabelenleidingoverleg.nl.

Voor meer informatie over de C5P-App klik hier voor de demonstratie.   

Meer informatie:

Foto's

Bekijk ook

Communicatie afstudeerder KLO is geslaagd!

Communicatie afstudeerder KLO is geslaagd!

Kirsten van Hal verdedigde eind juni met succes haar scriptie, waardoor zij met een 8 is geslaagd voor de opleiding Communicatie!

Verder lezen
Geen trendbreuk graafschades waarneembaar

Geen trendbreuk graafschades waarneembaar

De graafschadecijfers over 2020 geven geen positief beeld van de graafketen om vermijdbare graafschades te voorkomen. Dit laat de infographic van Agentschap Telecom duidelijk zien. 

Verder lezen
Gemeente is initiatiefnemer en regisseur in de ondergrond

Gemeente is initiatiefnemer en regisseur in de ondergrond

Een gemeente is eigenaar van de openbare ruimte. In die rol ontwikkelt, beheert en legt ze infrastructuur aan. Maar is zij ook op de hoogte dat zij wordt gezien als initiatiefnemer en regisseur in de ondergrond? 

Verder lezen