Graafketen CROW 500 Proof   Meer informatie
Terug naar Nieuwsberichten

Demonstratie C5P-App

Demonstratie C5P-App
Gepubliceerd op:

Om alle partijen in de graafketen te ondersteunen bij het naleven van de regelgeving CROW 500 heeft KLO (de graafketen) een App ontwikkeld die de gebruiker in de diverse rollen meeneemt in het volledige CROW 500 proces van initiatief tot evaluatie.

Alle partijen dienen vanaf 1 januari 2017 te werken conform de ‘Richtlijn zorgvuldig grondroeren van initiatief- tot gebruiksfase’, de CROW 500. Om naleving van de richtlijn een stimulans te geven heeft KLO op 11 november 2019 een seminar georganiseerd. Tijdens dit seminar is door toezichthouder Agentschap Telecom, 1-1-2022 als nieuwe deadline gesteld om aan de richtlijn te voldoen. Toch is het aantal graafschades is in 2020 opnieuw substantieel gestegen. Naleving van de richtlijn laat nog steeds te wensen over.  

Om alle partijen in de graafketen te ondersteunen bij het naleven van de regelgeving heeft KLO (de graafketen) een App ontwikkeld die de gebruiker in de diverse rollen meeneemt in het volledige CROW 500 proces van initiatief tot evaluatie.

Het prototype van de C5P-App is intussen getest. Binnenkort start de pilotfase, deze loopt tot einde dit jaar. In deze fase wordt de C5P-App in de praktijk getest en verder verbeterd om op 1 januari 2022 ter beschikking te worden gesteld aan de graafketen. Voor de in mei startende pilotfase vragen wij nog deelnemers. Gemeenten, netbeheerders en grondroerders zijn hierbij uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden kan via info@kabelenleidingoverleg.nl.

Voor meer informatie over de C5P-App klik hier voor de demonstratie.   

Meer informatie:

Foto's

Bekijk ook

Record oriëntatieverzoeken

Record oriëntatieverzoeken

Steeds meer aannemers, ontwerpers en initiatiefnemers oriënteren zich op de ondergrond voordat ze hun plannen definitief maken. In oktober kreeg het Kadaster een recordaantal van 19.668 oriëntatieverzoeken. Daarmee staat de teller voor dit jaar op ruim 153.000. Dit meldt Patrick Mulder, medewerker Operationeel Informatie Management van het Kadaster.

Verder lezen
24 procent meer oriëntatieverzoeken in augustus

24 procent meer oriëntatieverzoeken in augustus

Steeds meer organisaties met graafplannen dienen eerst een oriëntatieverzoek in, blijkt uit cijfers van het Kadaster. In augustus was het aantal verzoeken 24 procent hoger dan in augustus 2021.

Verder lezen
In Memoriam: Henk de Koning

In Memoriam: Henk de Koning

Op 13 september bereikte ons het droeve bericht dat mr. Henk de Koning is overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek, maar heeft zich desondanks tot het laatste moment voor onze vereniging ingezet.

Verder lezen