Terug naar Nieuwsberichten

Demonstratie C5P-App

Demonstratie C5P-App
Gepubliceerd op:

Om alle partijen in de graafketen te ondersteunen bij het naleven van de regelgeving CROW 500 heeft KLO (de graafketen) een App ontwikkeld die de gebruiker in de diverse rollen meeneemt in het volledige CROW 500 proces van initiatief tot evaluatie.

Alle partijen dienen vanaf 1 januari 2017 te werken conform de ‘Richtlijn zorgvuldig grondroeren van initiatief- tot gebruiksfase’, de CROW 500. Om naleving van de richtlijn een stimulans te geven heeft KLO op 11 november 2019 een seminar georganiseerd. Tijdens dit seminar is door toezichthouder Agentschap Telecom, 1-1-2022 als nieuwe deadline gesteld om aan de richtlijn te voldoen. Toch is het aantal graafschades is in 2020 opnieuw substantieel gestegen. Naleving van de richtlijn laat nog steeds te wensen over.  

Om alle partijen in de graafketen te ondersteunen bij het naleven van de regelgeving heeft KLO (de graafketen) een App ontwikkeld die de gebruiker in de diverse rollen meeneemt in het volledige CROW 500 proces van initiatief tot evaluatie.

Het prototype van de C5P-App is intussen getest. Binnenkort start de pilotfase, deze loopt tot einde dit jaar. In deze fase wordt de C5P-App in de praktijk getest en verder verbeterd om op 1 januari 2022 ter beschikking te worden gesteld aan de graafketen. Voor de in mei startende pilotfase vragen wij nog deelnemers. Gemeenten, netbeheerders en grondroerders zijn hierbij uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden kan via info@kabelenleidingoverleg.nl.

Voor meer informatie over de C5P-App klik hier voor de demonstratie.   

Meer informatie:

Foto's

Bekijk ook

Ondergrond is een kostbare bezitting

Ondergrond is een kostbare bezitting

Wanneer dringt het nu door dat het slaan van palen in de grond ook een grondroering is en het verplicht moet worden een melding op basis van de WIBON te doen. Ondergrond is een kostbare bezitting!

Verder lezen
Kirsten van Hal studeert af bij KLO

Kirsten van Hal studeert af bij KLO

Kirsten gaat bij ons afstuderen als communicatieadviseur, hieronder stelt zij zichzelf voor. 

Verder lezen
Kabel en Leiding Overleg gaat als vereniging verder

Kabel en Leiding Overleg gaat als vereniging verder

Op woensdag 4 november hebben de deelnemers aan het KLO unaniem besloten als vereniging verder te gaan, zodat in en buiten rechte als juridische entiteit adequaat te kunnen handelen. 

Verder lezen