Graafketen CROW 500¬†Proof   Meer informatie
Terug naar Verhalen uit de keten

5 webinars over zorgvuldig graven

5 webinars over zorgvuldig graven
Gepubliceerd op:
Grondroerders Initiatiefnemers Netbeheerders Ontwerpers nieuwsberichten

 November webinar-maand, dat is de slogan van Agentschap Telecom. In 5 webinars je kennis vergroten over zorgvuldig graven.

Professionals uit het veld over zorgvuldig graven

In november organiseert Agentschap Telecom vijf webinars om de kennis over zorgvuldig graven te vergroten. De webinars worden verzorgd door verschillende presentatoren. Zij komen allemaal uit de graafketen en kennen het klappen van de zweep. Met deze webinars ondersteunt de toezichthouder de ambitie van het KLO om op 1 januari 2022 volledig CROW500-proof te zijn. Aanmelden voor de webinars kan via deze website. Hieronder staat de link naar de aanmeldpagina. Na afloop van alle webinars worden de opnames gepubliceerd zodat de presentaties raadpleegbaar blijven.

 

Onderwerpen

De webinars gaan over vijf aspecten van het graafproces. Uit eigen onderzoek van het agentschap en uit een eerder gehouden enquête onder KAM-functionarissen (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu) van bedrijven uit de graafsector bleek dat aan deze onderwerpen de meeste behoefte was. Het programma ziet er als volgt uit:

5 november:

De eis voorzorgsmaatregel: wat moet je vooraf doen om veilig te graven.

ik doe ook mee

12 november:

Opdrachtgeven en de CROW 500: hoe zorgt een opdrachtgever dat de grondroerder een goede graafopdracht krijgt.

ik doe ook mee

19 november:

Werkinstructie aan het graafteam: hoe geef je een heldere vertaling van de afspraken.

ik doe ook mee

26 november:

Werken met vectorinformatie op de graaflocatie: nauwkeuriger en veiliger werken met nieuwe informatie.

ik doe ook mee

3 december:

Lokalisering van en graven nabij kabels en leidingen: de puntjes op de i.

ik doe ook mee

 

 

CROW500-proof

Alleen met vakkennis kan je weten of je iets goed doet. Vakkennis is de basis van een goede uitvoering. De toezichthouder merkt dat er over sommige onderwerpen nog veel vragen zijn. Daarom faciliteren wij deze webinars. Met voldoende kennis van zaken kan iedere betrokkene in de graafketen werken volgens de CROW500. Als die handreiking gevolgd wordt dan verdwijnen daarmee de vermijdbare graafschades, we houden Nederland veilig verbonden en het werk van het graafteam wordt veiliger.

Meer informatie:

Bekijk ook

Vragenuur CROW500 & C5P

Vragenuur CROW500 & C5P

Vragen over hoe je de CROW500 moet implementeren? Benieuwd hoe de C5P app kan helpen? 

Om alle partijen (van initiatiefnemer tot uitvoerder) in de graafketen te ondersteunen met de implementatie van de CROW500 is het KLO gestart met het programma C5P (CROW500 Proof). Het gezamenlijk doel is voorkomen van alle vermijdbare graafschades en tegelijkertijd het digitaal verkankeren van de CROW500 richtlijn.

 

Verder lezen
Webinar C5P voor grondroerders: 16 december (Terugkijken)

Webinar C5P voor grondroerders: 16 december (Terugkijken)

Twee experts van de grondroerders Hurkmans en Baas BV gaan in op waarom zij meedoen met het C5P programma. Ze vertellen graag meer over het C5P programma en de C5P app. Daar gaan ze uiteraard vooral in op wat dat ze als grondroerder oplevert. Ze helpen je graag verder. 

Bekijk direct het webinar! 

Verder lezen
Webinar C5P voor netbeheerders (terugkijken)

Webinar C5P voor netbeheerders (terugkijken)

Twee experts van de netbeheerders Brabant Water en Evides gaan in op waarom zij meedoen met het C5P programma. Ze vertellen graag meer over het C5P programma en de C5P app. Daar gaan ze uiteraard vooral in op wat dat ze als netbeheerder oplevert. Ze helpen je graag verder. 

Bekijk direct het webinar! 

Verder lezen