Graafketen CROW 500¬†Proof   Meer informatie
Terug naar Verhalen uit de keten

5 webinars over zorgvuldig graven

5 webinars over zorgvuldig graven
Gepubliceerd op:
Grondroerders Initiatiefnemers Netbeheerders Ontwerpers nieuwsberichten

 November webinar-maand, dat is de slogan van Agentschap Telecom. In 5 webinars je kennis vergroten over zorgvuldig graven.

Professionals uit het veld over zorgvuldig graven

In november organiseert Agentschap Telecom vijf webinars om de kennis over zorgvuldig graven te vergroten. De webinars worden verzorgd door verschillende presentatoren. Zij komen allemaal uit de graafketen en kennen het klappen van de zweep. Met deze webinars ondersteunt de toezichthouder de ambitie van het KLO om op 1 januari 2022 volledig CROW500-proof te zijn. Aanmelden voor de webinars kan via deze website. Hieronder staat de link naar de aanmeldpagina. Na afloop van alle webinars worden de opnames gepubliceerd zodat de presentaties raadpleegbaar blijven.

 

Onderwerpen

De webinars gaan over vijf aspecten van het graafproces. Uit eigen onderzoek van het agentschap en uit een eerder gehouden enquête onder KAM-functionarissen (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu) van bedrijven uit de graafsector bleek dat aan deze onderwerpen de meeste behoefte was. Het programma ziet er als volgt uit:

5 november:

De eis voorzorgsmaatregel: wat moet je vooraf doen om veilig te graven.

ik doe ook mee

12 november:

Opdrachtgeven en de CROW 500: hoe zorgt een opdrachtgever dat de grondroerder een goede graafopdracht krijgt.

ik doe ook mee

19 november:

Werkinstructie aan het graafteam: hoe geef je een heldere vertaling van de afspraken.

ik doe ook mee

26 november:

Werken met vectorinformatie op de graaflocatie: nauwkeuriger en veiliger werken met nieuwe informatie.

ik doe ook mee

3 december:

Lokalisering van en graven nabij kabels en leidingen: de puntjes op de i.

ik doe ook mee

 

 

CROW500-proof

Alleen met vakkennis kan je weten of je iets goed doet. Vakkennis is de basis van een goede uitvoering. De toezichthouder merkt dat er over sommige onderwerpen nog veel vragen zijn. Daarom faciliteren wij deze webinars. Met voldoende kennis van zaken kan iedere betrokkene in de graafketen werken volgens de CROW500. Als die handreiking gevolgd wordt dan verdwijnen daarmee de vermijdbare graafschades, we houden Nederland veilig verbonden en het werk van het graafteam wordt veiliger.

Meer informatie:

Bekijk ook

Kleur zegt niet alles

Kleur zegt niet alles

Het KAM Aannemer Collectief Zuid (KAM ACZ) binnen Synfra heeft eind 2019 met de opdrachtgevers besloten om in 2020 gezamenlijk deel te nemen aan de landelijke Bewust Veilig-dag. Naar aanleiding van gedeelde incidenten in het KAM ACZ werd als thema voor deze dag ‘het lokaliseren van kabels en leidingen’ vastgesteld.

 

Verder lezen
Elektrische schok bij voorsteken.

Elektrische schok bij voorsteken.

 

Afgelopen jaar zijn er incidenten geweest waarbij tij- dens het voorsteken voor graafwerkzaamheden een onder spanning staande kabel is geraakt. Hierbij hebben monteurs een elektrische schok gekregen.

Bron: www.BEIVIAG.nl

Verder lezen
Zicht op Toezicht

Zicht op Toezicht

Coronatijd: een broeikas voor toezicht die meer is dan alleen een disciplinerende macht. Een verslag van het nalevingstoezicht in coronatijd betreffende de Eis-voorzorgsmaatregelen. 

Verder lezen