Terug naar Nieuwsberichten

Flexival 2019: KLO deelt CROW500 kennis met Kahoot

Flexival 2019: KLO deelt CROW500 kennis met Kahoot
Gepubliceerd op:
Grondroerders Initiatiefnemers Netbeheerders Ontwerpers

Nieuwe inzichten, dwarsverbanden en humor zijn vaste ingrediënten van het Flexival. Een congres voor out-of-the-boxdenkers en zij die dat willen worden. Het Flexival is dan ook bij uitstek geschikt voor een feestje. Daarom werd op de editie in 2019 het eerste exemplaar van de verkenning Common ground voor ondergrondse infra uitgereikt. Het samenspel tussen ruimtelijke ordening en kabels en leidingen was de hele dag het centrale thema.

CROW500 Kahoot 

Namens het KLO verzorgden René Frinks en Yvonne de Rijck een interactieve workshop over de CROW500. Ze gebruikten hiervoor Kahoot. Met behulp van een quiz werd de kennis over de CROW500 bij de deelnemers getoetst. Een van de discussies n.a.v. de vragen ging over het imago van de grondroerder. Bij een schade aan kabels of leidingen wordt er nog te vaak naar de grondroerder gekeken. De evaluatie in de keten ontbreekt. In de meeste gevallen kan een schade voorkomen worden als er eerder in de keten juist wordt gehandeld. 

Nodig KLO uit

Heeft u een interessante bijeenkomst waar het onderwerp CROW500, het voorkomen van graafschade of waar samenwerking in de keten centraal staat? En wilt u niet zelf op het podium staan maar wilt u wel een spreker met kennis over het onderwerp? Neem dan contact op met het KLO. 

Interessante links

Bronvermelding: COB

Bekijk ook

De website van het KLO is vernieuwd!

De website van het KLO is vernieuwd!

De website van het Kabel en Leiding Overleg (KLO) is vernieuwd. Op onze vernieuwde website vind je verhalen uit de graafketen, praktijkvoorbeelden en handige informatie over hoe je schade aan kabels en leidingen kunt voorkomen. De informatie is geordend per doelgroep en sluit aan op de CROW500.

Verder lezen
Akson doet 100.000ste KLIC oriëntatiemelding

Akson doet 100.000ste KLIC oriƫntatiemelding

Op maandag 25 november 2019 deed Akson de 100.000ste KLIC-oriëntatiemelding bij het Kadaster. Akson is door het Kadaster en in het bijzijn van Bouwend Nederland/KLO in het zonnetje gezet. 

Verder lezen
Voorkomen van graafschade vraagt een andere mentaliteit

Voorkomen van graafschade vraagt een andere mentaliteit

Met de houding van vandaag voorkomen we de schades van morgen niet. Dat is de boodschap die het Kabel en Leiding Overleg (KLO) en de toezichthouder Agentschap Telecom tijdens het KLO-seminar richting de sector hebben uitgesproken. De aanpak moet anders en daarom maken het KLO en Agentschap Telecom er beide werk van om het aantal graafschades structureel naar beneden te brengen. 

Verder lezen