Graafketen CROW 500¬†Proof   Meer informatie

02 december 2021 - 09:00 tot 09:45

Webinar C5P voor gemeentes: 2 december

Informatie:

 

Twee experts van de gemeentes Amersfoort en Enschede gaan in op waarom zij meedoen met het C5P programma. Ze vertellen graag meer over het C5P programma en de C5P app. Daar gaan ze uiteraard vooral in op wat dat ze al

Locatie: Online

Datum: 2 december

Tijd: 9:00 - 9:45 

 

Samen CROW 500 proof

Om alle partijen in de graafketen te ondersteunen met de implementatie van de CROW 500 is het KLO gestart met het programma C5P. Het gezamenlijk doel is voorkomen van alle vermijdbare graafschadesToezichthouder Agentschap Telecom heeft de graafsector tot 1 januari 2022 de tijd gegeven om de richtlijn CROW 500 te implementeren, waarna ze de handhaving zullen uitbreiden.

Doe jij ook mee? 

De C5P app wordt ingezet op lopende infra-projecten van diverse omvang. Het continu verder verbeteren van de applicatie heeft de focus. Boven aan het lijstje staat dat de app gebruikers helpt om makkelijker samen te werken en samen te voldoen aan de CROW 500. 

 

C5P programma

De doelen van het programma zijn:

1. Het bereiken van samenwerking in de graafketen tussen de key-players in het werkveld, de engineers, werkvoorbereiders en uitvoerenden.

2. De doelgroep; informeren, ondersteunen en verkrijgen van draagvlak en commitment.  

3. Het bieden van een praktisch digitaal hulpmiddel om met de graafketenpartners aantoonbaar invulling te kunnen geven aan de richtlijn.

Met het C5P programma zet de graafketen in op een CROW 500 compliant graafketen. De belangrijkste doel is om het makkelijk te maken om aan de CROW 500 te voldoen.

 

Waarom gemeentes meedoen 

In de dagelijkse praktijk handelt de gemeentelijke toezichthouder/vergunningverlener reactief op aanvragen van netbeheerders voor het leggen van kabels en leidingen. Dit gebeurt op basis van een aanvraagprocedure voor een vergunningverlening of instemmingsbesluit. Om graafschades te beperken kan de gemeente voorwaarden stellen dat netbeheerders aantoonbaar voldoen aan de CROW500. Hierbij helpt de C5P app om inzicht te krijgen in het proces.

Tijdens dit webinar gaan twee experts van de gemeentes Amersfoort en Enschede gaan in op waarom zij meedoen met het C5P programma 

Ze vertellen graag meer over het C5P programma en de C5P app. Daarbij gaan ze uiteraard vooral in op wat het ze als gemeente en beheerder openbare ruimte oplevert. Ze gaan graag met je in gesprek en helpen je verder om ook stappen te maken met de CROW 500.

 

Sprekers

Jaap Batenburg

Gemeente Enschede

Robert Hulsman

Gemeente Amersfoort 

 

Direct inschrijven