Loading...
combi-werk diverse-kl kabel-in-goot kabels-woning leggen-hs-kabels veel-buizen veel-glasvezel watertransportleiding wa-ziekenhuis

Best practices regie in de ondergrond

Tijdens de halfweg bijeenkomst in november 2009 zijn een aantal presentaties gegeven over de pilots. U kunt de presentaties hier downloaden.

Presentatie Utrecht

Presentatie G4 gemeenten

Presentatie Tilburg en Breda

Tijdens de afsluitende bijeenkomst op 17 juni 2010 zijn een aantal presentaties gegeven over de pilots. U kunt de presentaties hier downloaden.
 
Gemeente Breda
G4-gemeenten (Amsterdam,  Rotterdam, Den Haag, Utrecht)
Gemeente Rotterdam + toelichting
Gemeenten Wassenaar en Voorschoten
Gemeente Utrecht

Tijdens de slotbijeenkomst werden ook de volgende presentaties gegeven:

Jan Bijker (Bouwend Nederland): “Regie zonder inzicht is graven zonder uitzicht”

Bestuurskundige visie op samenwerking tussen private en publieke partijen door Frank Boons, senior onderzoeker Erasmus Universiteit, faculteit bestuurskunde

Leermomenten uit vergelijking casus IJburg versus casus Zuid-as door Frank Geradts, netbeheerder Alliander


20 oktober 2010 -samenwerkingsovereenkomst Groningen

Geen pilotdeelnemer, maar wel een mooi voorbeeld van succesvollle samenwerking:
In de gemeente Groningen wordt actief gewerkt met een samenwerkingsovereenkomst waarin beschreven is hoe partijen op proactieve wijze met elkaar omgaan. Sinds de (hernieuwde) ondertekening door de betrokken partijen wordt dit actief uitgedragen. Betrokkenen hebben ondertussen een 6-tal sessies achter de rug waarvoor alle medewerkers van alle bedrijven uitgenodigd waren. Bij de laatste sessie waren ook medewerkers van woningcorporaties en de provincie aanwezig.

22 oktober 2010 - Samenwerkingsprotocol Kabels en Leidingen Waternet 

Waternet is de uitvoerende organisatie van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Waternet heeft vandaag een convenant getekend met verschillende kabel- en leidingnetbeheerders.

Dit ‘samenwerkingsprotocol Kabels en Leidingen’ is bedoeld om tijdens de vele dijkverbeteringsprojecten die Waternet voor de komende jaren op het programma heeft staan, onnodige kosten en ongemak zo veel mogelijk te beperken.

Maart 2010 - de regisseur in Amsterdam Zuidoost

Het kan altijd nog beter!
Gemeente Amsterdam realiseert in Zuidoost (nabij de Arena) een nieuw grootschalig uitgaans- en retailgebied, genaamd GETZ. Hierbij wordt goede afstemming gezocht tussen boven- en ondergrondse inrichting. Daar is een sterke gemeentelijke regie bij vereist.
Zelfs in Amsterdam kan die regie nog verbeterd (lees: vervroegd) worden, zo blijkt uit de analyse.
 
In hoofdstuk 6 wordt verwezen naar landelijke initiatieven op dit gebied, zoals het project Proactieve regie in de ondergrond, het KLO en het GPKL.

December 2011 - convenant samenwerking bij kadeverbeteringen.

Oasen tekent convenant 'Samenwerken bij kadeverbeteringen'

Samenwerken om dijken en kades snel te verbeteren tegen de laagst maatschappelijke kosten. Dat is het doel van het convenant ‘Samenwerken bij kadeverbeteringen tussen netwerkbeheerders en het hoogheemraadschap van Rijnland’.  Woensdag 7 december ondertekenden Dunea, KPN, Liander, PWN, Stedin, Rijnland en Oasen dit convenant in het Theehuis in Cruquius, vlakbij Heemstede.

Mei 2012: Projectafspraken Reggefiber en Stedin.

Download hier het akkoord