Actiepagina
Graafschade voorkomen we samen!

Met deze campagne ondersteunt het KLO de graafketen bij de implementatie van de nieuwe CROW 500 Richtlijn Zorgvuldig Grondroeren. Want het aantal graafschaden in Nederland móet en kán omlaag, maar alleen als iedereen de richtlijn gebruikt.

Bent u initiatiefnemer, ontwerper, grondroerder of netbeheerder? Dan moet u vanaf 1 januari 2017 werken volgens de richtlijn CROW 500. In de richtlijn staat voor elke rol welke verantwoordelijkheid u heeft en wat u moet doen om graafschades te voorkomen.

Niet meedoen is geen optie! Dus pak uw verantwoordelijkheid, werk volgens de richtlijn CROW 500 en spreek ook uw opdrachtgever of opdrachtnemer hierop aan..

Natuurlijk houd je je aan de WION en volg je de richtlijn op. Maar echt verantwoordelijkheid nemen betekent dat je controleert of je de juiste informatie beschikbaar hebt en of je opdrachtgever zijn verantwoordelijkheid heeft genomen in de voorafgaande fase.

De campagne 'Graafschade voorkomen doen we samen!' kan u daarbij helpen. Bekijk bijvoorbeeld de campagne film samen met uw ketenpartners, discussieer wat de richtlijn betekent voor uw samenwerking en ieders werkwijze en maak concrete en duidelijke afspraken hoe graafschade wordt voorkomen.

Dus... help elkaar, neem uw verantwoordelijkheid en spreek elkaar aan als zaken niet op orde zijn.
Want Graafschade voorkomen we samen. Niet meedoen is geen optie.

Informatie
Presentaties en ander materiaal