Loading...

Graafschade voorkomen

Het Kabel- en Leiding Overleg is een samenwerkingsverband van grondroerders, netbeheerders en beheerders van de ondergrond. Doel: voorkomen van graafschade aan kabels en leidingen.Lees verder

Campagne ‘Graafschade voorkomen we samen’.

Het aantal graafschades moet omlaag!

Voor de hele graafketen geldt: gebruik de CROW-publicatie 500 ‘Schade voorkomen aan kabels en leidingen’. Ga naar de actiepagina en bekijk de film en de materialen om zelf aan de slag te gaan.

De film is te downloaden in het Nederlands, Engels, Turks en Pools.

Factsheet graafschade

Hoeveel graafschades zijn er? Hoe voorkom je ze? Welke wet- en regelgeving is er? Download de factsheet graafschade voor een overzicht.Nieuws

13.11.2019Voorkomen van graafschade vraagt andere mentaliteit 03.09.2019Save the date: Voorkomen van graafschades, een andere aanpak! 01.09.2019AT5: Aanleg van warmtenet is niet eenvoudig: ‘de grond ligt ontzettend vol’

Alle nieuwsitems

Speerpunten 2014-2018:

Verantwoordelijkheid

 

Voor minder graafschades moet er een zorgvuldiger graafproces komen. Verantwoordelijkheid staat hierin centraal. Het KLO wil de betrokken partijen bewust maken en leren om elkaar hierop aan te spreken.

Lees verder
Verantwoordelijkheid
 

Graafinformatie

 

Een betere informatie-uitwisseling en meer samenwerking van de verschillende partijen in de graafketen. Daar draait het om bij dit speerpunt.

Lees verder
Graafinformatie
 

Zorgvuldig opdrachtgeverschap

 

Het zorgvuldig opdrachtgeven kan in de hele graafketen beter!

Lees verder
Zorgvuldig opdrachtgeverschap
 

Benchmark voorkomen graafschade

 

Het KLO wil op termijnl door middel van een 'benchmark graafschade' de prestaties van alle partijen in het graafproces meetbaar maken. Het KLO onderzoekt de haalbaarheid en het draagvlak hiervoor aan de hand van graafschade analyses en voorstellen voor het maken van vergelijkingen binnen de gehele graafketen. Het eerste doel is om de schadecijfers van 2012, 2013 en 2014 te analyseren.

Lees verder
Benchmark voorkomen graafschade
 

Gedragscode graafketen

 

In de nieuwe richtlijn CROW 500 (Schade voorkomen aan kabels en leidingen) staan het nemen van de verantwoordelijkheid, het maken van duidelijke afspraken en onderlinge communicatie centraal. Een aparte Gedragscode zou tot overlap met de richtlijn kunnen leiden, waardoor er vooralsnog niet voor gekozen is.

Lees verder
Gedragscode graafketen
 
Meer weten? Schrijf u in voor de nieuwsbrief! Schrijf u hier in Lees meer...